Wednesday, 26 December 2012

Flying Pig Rig #45

OK no RF out... :-(

Done a bit of probing. Going to do some operating using another rig for a bit then will come back to this.

Supply is 10 1.2V NiMH batteries and supply is 11.29V.

At Junction of R12/C14 have nice clean 230mA 7.03070 MHz signal (after turned C26 a bit).

Just to make sure that on key down I get a voltage  to PA... R23/R26 11.15V on key down so the keying voltage is appearing.

Junction of C43/T1 11.05V and drops to 0V on key down

Junction of Q3/C31/T1 11.05V drops to 0V on key down

Q5 and Q6  (BD139)  collector on both 11.25V key up or key down and emitter and base both remain at 0V

U1 Pin 7 11.27V
U2 Pin 8 5.94V
U3 Pin 6 11.22V
U4 Pin 8 5.25V


3 comments:

Anonymous said...

My output transistors had no markings on them and unfortunately I mounted one of them backwards. Fortunately, when I put it in the correct way, all was right with the world :).
You should see the 7.0307 signal on the transformer primary when you key.

Tom, ak2b
Pig Rig #-1

Anonymous said...

My output transistors had no markings on them and unfortunately I mounted one of them backwards. Fortunately, when I put it in the correct way, all was right with the world :).
You should see the 7.0307 signal on the transformer primary when you key.

Tom, ak2b
Pig Rig #-1

M1KTA said...

Tom,

My Q5/Q6 are marked and I removed both, put them on an analyser and checked the hfe, pin id ecb etc... seems fine.

Diz has suggested a few things so going to try this morning.

72

Dom
FP#2233